2018. február 6. – Az Epson több új 3LCD lézerprojektort jelentett be, amelyeket tárgyalótermekhez, oktatási intézményekhez és turisztikai látványosságokhoz készítettek. Az EB-L615U, EB-L610U, EB-L610W, EB-L510U és EB-L400U típusokat a jelenlegi, hagyományos lámpával működő projektorok leváltására tervezték a 4500–6000 lumen fényerőt igénylő alkalmazási területeken. A gépek kompakt, modern kialakításúak, kisebbek és könnyebbek a hasonló fényerejű termékeknél¹.

A termékcsalád különböző funkciók széles választékát kínálja az egyszerű, belépő szintű modellektől kezdve a speciális igényeket is kielégítő egységekig, amelyek például HDBaseT csatlakozásra, képernyőtükrözésre és objektívmozgatásra is képesek, így minden feladathoz és árkategóriához létezik megfelelő modell.

Tőrös Gáspár, az Epson Magyarország projektorokért felelős termékmenedzsere a bejelentéssel kapcsolatban elmondta: „A vállalati és oktatási területen a most is jelentős igény egyre nő arra nézve, hogy a lámpa alapú projektorokat lézeres modellekre cseréljük le. Főbb ügyfeleink rendszeresen kérnek tőlünk belépő szintű lézeres modelleket az 5000–6000 lumenes tartományban, ezért úgy döntöttünk, kielégítjük ezt az igényt. Az előnyök egyértelműek – nagyobb megbízhatóság, sokkal kisebb karbantartási igény, és lényegesen sokoldalúbb kivitel.”

Az Epson flexibilis lézertechnológiájával az új lézerprojektorok bármilyen szögben beszerelhetők és vetítőképesek, és széleskörű csatlakozási lehetőségekkel rendelkeznek, beleértve a HDMI-t és a HDBaseT-t, valamint a képernyőtükrözést². Az objektívmozgatás funkció sokkal könnyebbé teszi az új egységek telepítését és a meglévő lámpa alapú projektorok cseréjét. A sorozat jellemzője a minimális karbantartási igény és a

megbízhatóság szervetlen foszforkerekes és szigetelt lézeres egységgel a behatoló por csökkentésére, amihez 20 000 órás, 5 éves garanciát biztosítunk.

Az EB-L615U, EB-L610U, EB-L610W, EB-L510U és EB-L400U projektor 2018 júniusától lesz kapható.