A társaság emlékeztetett arra, hogy Budapest, Zalaegerszeg és Siófok után Székesfehérvár a negyedik település, ahol elindult a kereskedelmi 5G szolgáltatás két bázisállomással.

A közleményben idézték Király Istvánt, a vállalati szolgáltatások üzletágának vezérigazgató-helyettesét, aki elmondta: Székesfehérváron ipari és oktatási szempontból kiemelkedő fejlesztések történtek az elmúlt években, és rendkívül innovatív megyeszékhelynek nevezte a várost. Reményét fejezte ki, hogy új szolgáltatásukkal elősegíthetik a digitális megoldások további elterjedését és Székesfehérvár okosvárossá válását.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere szerint egy modern nagyvároshoz a legkorszerűbb technológiák - így az 5G - elérhetősége is hozzátartozik. Megemlítette, hogy az önkormányzat is sokat tesz az innovációért, így jött létre például az Alba Innovár, az ország első digitális élményközpontja, de működik a városban robotika tanszék és készülnek okostantermek - így ebbe a sorba szépen illeszkedik az 5G technológia.

 

(Forrás:telekomesit.hu, mti/Fotó:pixabay)