Alapításának 70. évfordulója alkalmából az LG Corporation (LG) egy nagyméretű fényinstalláció leleplezését tervezi a a vi-lág legnagyobb formatervezési kiállításán, a 2017-es Milano Design Weeken (április 4-9.). A Jövő érzékei (S.F Senses of the Future) névre keresztelt, a Superstudio Piuban április 3-án debütáló kiállítás egyben az LG bemutatko-zását is jelenti a designhéten. A kiállítás célja többek között az is, hogy ki-hangsúlyozza a márka kitartó szenvedélyét a dizájn és innováció terén.

Az LG Tokujin Yoshiokaval társult, a kísérleti technikák alkalmazásáról ismert világhírű formatervezővel, aki műveivel a természet szépségére és az emberi érzékek komplexitására kíván reflektálni. Az LG dizájn-felfogásának alapja az az elgondolás, hogy az innovatív technológia és a formatervezés középpontjá-ban az emberi érzékelés legyen. Ez az egyetlen útja, hogy izgalmas és fantá-ziadús víziókat valósítsunk meg. A jövő érzékei kiállítással az LG és Tokujin Yoshioka saját optimizmusukat szeretnék kommunikálni az emberiség jövőjét illetően, és egy hosszan tartó élményt adnak át a fények és a mindennapi tár-gyak használatával.

„Amikor gyerekek voltunk, szabadjára engedtük fantáziánkat, ha a jövőről volt szó, és azt éreztük, az álmaink jelentik a sorsunkat. A jövő érzékei kiállítás a science fiction, a technológia, az űr és az élet kifejeződése, amely kihangsú-lyozza az LG OLED technológiájának méltóságát” — mondta Tokujin Yoshioka. „Az installáció egy költői jelenség, amely leginkább egy fényből alkotott szö-vetként jellemzhető – egy igazi futurisztikus dimenzió, amely megdöbbenti és meghaladja az emberi érzékeket.”

„Hálásak vagyunk a lehetőségért, hogy együtt dolgozhatunk Tokujin Yoshioka-val és, hogy részt vehetünk a formatervezés legnagyobb ünnepén” — tette hozzá Noh Chang-ho, az LG Electronics dizájnért felelős vállalati vezetője. „Az LG élvonalbeli technológiáinak és Tokujin Yoshioka formatervezésének egyesü-lése tökéletesen kifejezi az LG emberközpontú dizájnfelfogását és az elköte-leződésünket az iránt, hogy ígéretünk szerint olyan innovációkat alkossunk, amelyek jobbá teszik az életünket. Reméljük, hogy minél több látogatónak lesz lehetősége megtapasztalni, A jövő érzékei kiállítás mennyire magával ragadó.”

A 70. évforduló alkalmával az LG egy olyan új útra lép, amelyben maga a for-matervezés is a felhasználói élményre koncentrál. Az LG minden eddiginél el-kötelezettebb a fogyasztók életminőségének javítása mellett, optimalizált megoldásaival kitolva az innováció határait.

A jövő érzékei kiállítás előzetes megtekintésére április 3-án, 15:00-tól 18:30-ig kapnak lehetőséget a sajtó képviselői. A kiállítás a nagyközönség számára április 4-től 9-ig tartja nyitva kapuit.

(Forrás: telekomesit.hu / Fotó: lg)