Az ISE 2018 kiállítás nyitónapján az Epson bejelentette legelső, valódi 4K-s kép vetítésére képes projektorát. Az EB-L12000Q egy felsőkategóriás, nagy teljesítményű, 12 000 lumenes 3LCD lézerprojektor, amelyet alkalmi (bérelt) és rögzített elhelyezéshez terveztek, legyen szó rendezvényekről, fesztiválokról, turisztikai látványosságokról, nagy előadótermekről, kereskedelmi vásárokról vagy bevásárlóközpontokról. A berendezés a maximális rugalmasság érdekében ugyanazt a 4K-kompatibilis objektívet használja, mint amit az Epson EB-L1000 sorozatú projektorai.

A projektort társmodelljével, az EB-L20000U típussal együtt mutatták be, mely utóbbi az Epson első belépő szintű terméke a népszerű, kompakt, 20 ezer lumenes WUXGA kategóriában. Mindkét modell burkolata belefér az ipari szabványú csöves acélkeretekbe, így könnyű elhelyezni őket a meglévő infrastruktúrában. Az egyszerű telepítés után folyamatosan, megbízhatóan, valamint minden irányból képesek vetíteni, így álló módban is.

Szintén a show első napján került bemutatásra az Epson új EV-100 típusú projektora, amely a reklámkijelzések és világítás területén bővíti a vállalat kínálatát. Háttérbe olvadó, elegáns, alacsony zajszintű kialakításával a 2000 lumen fényerejű EV-100 projektorként és spotlámpaként is használható, és ideális megoldást jelent vizuális bemutatásra szánt környezetben, mint amilyen a kiskereskedelmi bemutatóterem, a boltok kirakata, múzeumi kiállítások és galériák, ahol a látványbeli rendezettség rendkívül fontos. Információnyújtásra, videók bemutatására, mozgó minták vagy akár képek kisebb objektumokra képezésére is használható.

Az ISE 2018 kiállításon bemutatott új projektorok termékvonalának teljessé tételéhez az Epson különféle új 3LCD lézerprojektorokat vezet be, amelyeket tárgyalótermekhez, oktatási intézményekhez és turisztikai látványosságokhoz készítettek. Az EB-L615U, EB-L610U, EB-L610W, EB-L510U és EB-L400U típusokat a jelenlegi, hagyományos lámpával működő projektorok leváltására tervezték a 4500-6000 lumen fényerőt igénylő alkalmazási területeken. Ezek a berendezések különböző funkciók széles választékát kínálják az egyszerű, belépő szintű modellektől kezdve a speciális igényeket is kielégítő egységekig, amelyek például HDBaseT csatlakozásra és képernyőtükrözésre is képesek.

Az Epson továbbá be fogja jelenteni új Professional Projector Tool szoftverét is. Ez az Epson fix telepítésű lézerprojektorait támogató segédprogram gyorssá és egyszerűvé teszi a több projektorból álló rendszerek használatát, és kihasználja az edge blending, a vetítési leképezés és az ezekhez hasonló technikák előnyeit.

Az ISE kiállításra az összes új projektorunk valós körülmények között történő felhasználása is megtekinthető, beleértve az EB-L12000Q és EB-L20000U egységet, valamint az EV-100, EB-L610U, EB-L700U, és EB-L1000 sorozatú projektorokat. Ezen túlmenően az eddigi legdrámaibb vetítésleképezést használó vizuális eszközeink közül mutatunk be néhányat, amelyek több EB-L25000U projektor edge-blending funkciójának segítségével egy egyedülállóan színes és varázslatos történetet keltenek életre.

Tőrös Gáspár, az Epson Magyarország projektorokért felelős termékmenedzsere elmondta: „Óriási pillanat volt az Epson életében, amikor két éve bejelentettük az első 25 000 lumenes projektorunkat, azonban ezt is felülmúlhatja majd, ha bemutatjuk első, 4K felbontásra képes projektorunkat az ISE 2018 rendezvényen. Az EB-L12000Q olyan technológiai remekmű, ami az Epsont a tűéles felbontás új világába repíti. Ez a gép pro-AV termékvonalunk eddigi legerőteljesebb tagja: egy új, kompakt 20k modell innovatív reklámfelirat-vetítési és tárgyalótermi megoldásokkal, és olyan Epson szoftverrel, amellyel a felhasználó a fejlett vetítési technikákat kézhezvétel után azonnal használhatja.”

Az Epson legújabb kivetítési technológiájának vívmányait Ön is megtekintheti az ISE 2018 területén, az 1. terem H90. standján.

(Forrás:telekomesit.hu, epson / Fotó: Epson)