A Cloudera néhány éven belül többszörösére növeli a budapesti foglalkoztatotti létszámot, a fejlesztéssel Magyarország jelentős lépést tesz azért, hogy tudásközpontú, innováció alapú, magas hozzáadott értéket előállító gazdasággá válhasson rövid időn belül - áll abban a közleményben, amelyet a cég budapesti terjeszkedésével kapcsolatban adtak ki. A beszámoló azt is megemlíti, hogy a Cloudera döntésben szerepet játszott a kvalifikált és elkötelezett munkaerő megtalálása.

Az amerikai Szilicium-völgyből indult Cloudera cég az elmúlt tíz év alatt globális szereplővé nőtte ki magát, és olyan időszakban bővíti magyarországi tevékenységét, amikor a magyar gazdaság teljesítménye évről évre növekszik, emelkedik a foglalkoztatottság, az infláció soha nem látott mélységben van - mondta az államtitkár.

Mike Olson hangsúlyozta: hosszú távon tervezik magyarországi jelenlétüket, ez alatt támaszkodni kívánnak a magyar oktatási rendszerből kikerülő szakemberekre, szoros együttműködésre törekednek a magyar egyetemekkel, kutatóhelyekkel.

A Cloudera tájékoztatása szerint a Magyar Nemzeti Befektetési Ügynökséggel (HIPA) együttműködve tervezik, hogy a budapesti telephelyet kibővítve, Közép-Európa jelentősebb kutatás-fejlesztési központjaként működjenek.

A Cloudera első budapesti irodája eredetileg műszaki és támogatási központként szolgált annak érdekében, hogy felgyorsítsa az anyacég térnyerését Közép-Európában, és kielégítse a Hadoop alapú megoldásaik iránti keresletet.

A társaság közölte: 2019-re a Cloudera a várakozásai szerint üzleti tevékenységének minden területén eléri a teljes kapacitását, és teljesen feltölti a létszámkereteit.

A Cloudera az Apache Hadoopra és a legújabb nyílt forráskódú technológiákra épülő modern adatkezelési és analitikai platformok egyik legnagyobb fejlesztője, technológiáját a világ vezető szervezetei használják, az ügyfelek ezzel hatékonyan tudnak hatalmas adatmennyiségeket elkülöníteni, tárolni, feldolgozni és elemezni.

 

(Forrás:telekomesit.hu;mti/Fotó:teleanalysis.com)