Életbe lépett az új Google-szabály 2017. január 10-től kezdődően, amelynek következtében a keresőóriás hátrébb sorolja a közbeékelődő (interstitials) ablakokat, pop-upokat alkalmazó mobiloldalakat, tudatta a Google a szabályokat ismertető frissített bejegyzésben, amit a hwsw szakportál idézett. Gary Illyes webmester-trendelemző arra is utalt a tavalyi Pubcon konferencián, hogy a Google mobilos keresőindexe lesz majd az elsődleges az asztali változat helyett. A mobilos keresés növekvő tendenciája miatt a felhasználóknak olyan oldalakra van szüksége, amelyek nem töltődnek be túl lassan, és megfelelő tartalmakkal szolgálnak a bosszantó felugró reklámok helyett.

"Mostantól kezdve azok az oldalak, amelyeken a tartalom nem könnyen elérhető a felhasználók számára, a mobilos kereső eredményei között nem kapnak magas értéket. Ahogy említettük, ez az új érték csak egyet jelent sok száz másik közül a rangsorolásban, és a keresőkifejezés tartalma továbbra is egy nagyon erős szempont, így a releváns tartalmak továbbra is jó helyen szerepelhetnek a keresési találatok között." - írja a frissített közlemény.

Fontos, hogy a Google büntetése csak a mobiloldalakra fog vonatkozni, az asztali böngészést nem érinti. Továbbá a kereső azok miatt a közbeékelődő tartalmak miatt sorolja hátrébb az oldalakat, amelyek a keresőből megnyitás után jelenítik meg a képernyő nagy részét beterítő pop-upot, akár rögtön, akár a lejjebb görgetés közben - viszont nem vonatkozik a további aloldalakra, ahová nem a Google-ből érkezik a látogató. A szabályokat a tavaly augusztusi megjelenéskor mi is ismertettük, azóta a tulajdonosoknak nagyjából féléve volt az új követelményekhez igazodó beállításokra.

 

A teljes cikk a hwsw oldalon olvasható el!

(Forrás:telekomesit.hu, digitalhungary.hu / Fotó: pinterest)